Wallonië

Wallonië

Wallonië ligt zuidelijk en is dus ook het zuidelijke punt van België. Mensen die uit Wallonië komen zijn dus ook een stuk moeilijker te verstaan dan de mensen die uit Vlaanderen komen. Wallonië is ook een groot gebied in België wat grenst tegen Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Zo kan je wel stellen dat het gaat om een groot gebied. In Wallonië spreken ze ook veel Frans dat komt omdat ze in het zuiden liggen van België. Zo heeft net als elke stad of provincie ook Wallonië een eigen vlag. Je kan de vlag herkennen aan een gele doek met een rode haan. Wallonië staat er wel om bekend om de leuke mensen die er wonen. Dat is ook voor de toeristen goed te merken. Belgen maken namelijk altijd makkelijk een praatje met iedereen. Dat komt simpelweg omdat het gewoon in de cultuur zit. Niet iedereen is zo dus het is niet raar als ze wel in een keer kort door de bocht reageren. Toch zijn de meeste belgen wel enorm gastvrij.

Wallonië is ook in de avond er leuk. Zo kan je gezellig door verschillende stadje reizen. Lekker ergens eten en weer verder. Omdat het allemaal niet zo groot is is het leuk om met een paar vrienden het te checken. Ook kan je als je van de natuur houdt genieten van de Ardenne. De Ardennen is namelijk een mooi uitgestrekt gebied met veel dingen wat zij te bieden hebben. Zo kan je overdag naar allerlei musea gaan om meer over de geschiedenis te komen van de Ardenne. Ook kan je gaan tokkelen met je familie. Vooral voor kinderen is het erg leuk om te gaan tokkelen. Ook kan je er prima wandelen. En zijn veel verschillende loop routes uitgestippeld voor de mensen die van wandelen houden.

Genoeg te doen

Er is dus veel te doen in Wallonië. Mocht je nou alleen naar de Ardennen gaan of ben je al wat ouder is het ook leuk om te gaan kamperen. Veel mensen gaan namelijk kamperen op steeds verschillende locaties met hun camper. Zo rijden ze elke dag een paar honderd kilometer om steeds nieuwe plekken te zien. Zo rijden veel mensen door daar het zuiden van Italië of Frankrijk en gaan dan weer met een andere route terug naar huis. Het is dus ook leuk als je van kamperen houd. Niet zo zeer om daar de hele vakantie te staan maar gewoon om door te trekken op jouw eigen tempo.

Meer Te Weten Komen

De natuur

Ardennen

Lees Meer

Belgisch Luxemburg

Lees Meer