Ardennen

Ardennen

De Ardennen is een mooi en een groot uitgestrekt natuurgebied wat veel te bieden heeft. Zo kan je veel lopen met stevige schoenen aan en heb je allemaal verschillende routes die je kan lopen. Ook heeft de Ardennen waarschijnlijk meer te bieden dan dat jij denkt. Zo kan je naar verschillende musea waar zij jouw vertellen over de geschiedenis van de Ardenne of over bijvoorbeeld het drielandenpunt. Buiten om het bezoeken van musea kun je ook nog op verschillende soorten speurtochten gaan. Er is veel wat je daar kunt doen. Het is ook erg leuk voor een kinderfeestje als je er in de buurt komt uiteraard. Mocht je van ver komen is dit helaas voor een dag geen optie. Zo kan je bijvoorbeeld pijl-en-boog schieten, tokkelen en nog veel meer. De ouders kunnen dan lekker genieten van het bijbehorende koffiezaakje. Waar er ook een eetgelegenheid is.

Naast de activiteit dat de kinderen kunnen doen is het ook heerlijk als je wat ouder bent om van de mooie natuur te genieten wat de Ardennen heeft. Zo is er een groot fietspad aangelegd waar je rondjes kan fietsen langs de bomen op. Het fietspad ligt om een hoogte van ongeveer 5 meter waardoor je letterlijk langs de hoge bomen fietst. Het is heerlijk als je van fietsen houd. Zo ben je al snel een uur kwijt alleen al aan rondjes fietsen en het is veilig dus u hoeft niet bang te zijn dat je van de baan naar beneden valt. Mocht het toch nog iets te hoog zijn kan je er ook voor kiezen om een laag naar beneden te gaan. Die is minder hoog maar dat maakt het niet minder mooi. Ook kun je ervoor kiezen als volwassene te gaan tokkelen. Organisaties vinden het tegenwoordig ook leuk en spannend om te gaan tokkelen. Naast dat je avontuurlijk bezig bent brengt het ook mooie beelden met zich mee voor de video of de foto.

Of toch lopen

Of ben je meer van het lopen? Dat is helemaal aan jou. Veel mensen vinden het lekkere om te lopen in plaats van het fietsen. Trek dan maar de stevige wandelschoenen aan. Je kan namelijk over een heel lang gebied lopen. Ook zijn er steeds andere routes die je kan lopen. Die routes worden ook eens in de zoveel tijd aangepast zodat het steeds nieuw blijft en dat je steeds andere dingen ziet.

Meer Te Weten Komen

De natuur

Wallonië

Lees Meer

Belgisch Luxemburg

Lees Meer