Een bijzondere vakantie dichtbij huis? Kies een vakantiepark in de Ardennen

Vorig jaar waren wij op vakantie geweest in Zuid-Afrika. Paar weken verbleven in Kaapstad. We hebben familie daar. Jaar daarvoor Bali. En daarvoor dan Mexico. Allemaal vakanties ver weg van huis. Wij als gezin zijn wel een beetje moe geworden van al die verre vluchten. Niet fijn. Voedselvergiftiging in Bali was ook niet bepaald een pretje. Dit jaar dus wat anders. In deze blog lees je meer waarom een vakantiehuisje midden in de Ardennen zo’n goed idee is. Zoek je nog een vakantiepark? Kijk dan eens in het aanbod van Ourthe & Somme vakantieparken. Dit is een specialist in de Ardennen met prachtige accommodaties.

 

  1. Een prachtige en bijzondere natuur dichtbij huis
  2. Volop activiteiten voor wandelaars en fietsers
  3. Je kunt er prachtige dieren spotten
  4. Uitstekende restaurants, chocolatiers en brouwers
  5. Prachtige kerken en kathedralen

Onze ervaringen met de Ardennen

In de zomer van 2019 zijn we naar de Ardennen getrokken. Zoals het Goede Doel al bezong, België is toch wel een onderschatte top bestemming. Lekker bourgondisch eten prachtige natuur van de Ardennen en vlak om de hoek wij wonen in Tilburg zo ver rijden is het ook allemaal weer niet. Zo gezegd gedaan wij gaan op zoek naar een camping in de Ardennen. Weer eens wat anders. Vervelen hoef je er niet met al die activiteiten die hier georganiseerd worden dus de kids kunnen ook naar hartenlust survival doen enzo. Een park wat je misschien zeker kunt waarderen is Le Domaine du Bonsoy.

 

Wij op zoek in Google naar een goede camping met goede reviews. Al snel vonden wij een heerlijke camping. Die ligt in Durbuy. En ze hebben echt enorm veel activiteiten daar. In ieder geval mogelijkheden tot MTB tochten en ook de kano. Prima toch. Qua accommodatie gingen wij voor een stacaravan, daar hebben wij goede ervaringen mee. De kids die hebben dus geen moment verveeld met MTB en de kano of kajak. Wijzelf de ouders zijn wat minder aangetrokken tot dat soort activiteiten, dus kozen voor wandelen. Omgeving is echt prachtig. Het is soms verbazingwekkend wat een mooie natuur we toch zo dichtbij huis hebben. Voor mooie natuur hoef je echt niet meer helemaal naar Afrika of Amerika te vliegen dat hebben we ook wel dichtbij huis. Bespaard een hoop vliegkosten en visa kosten en stress. Pak de auto en een paar uur later ben je er al. Dit gaan we vaker doen.